Syö paremmin – yhteinen illallinen perheen kanssa

Tiesitkö, että Suomessa syödään yhdessä vähemmän kuin missään muussa Euroopan maassa? Tutkimusten mukaan me suomalaiset haluaisimme viettää enemmän aikaa yhdessä ruoan ääressä — 91% suomalaisista on samaa mieltä siitä, että yhdessä syöminen perheen tai ystävien kanssa on upea juttu. Saatujen tulosten mukaan tämä ei kuitenkaan toteudu useimpien suomalaisten arjessa. Samassa tutkimuksessa käy myös ilmi, että puolet meistä ei kyläile tai kutsu sukulaisia tai ystäviä kylään kuin vain muutaman kerran vuodessa.

Tiedusteltaessa vanhemmilta arkielämän haasteista ja työn ja muun elämän yhteensovitamisen ongelmista, tutkimuksissa nousee usein esille kiire sekä ajanpuute. Monet haluaisivat viettää enemmän aikaan perheen ja lasten kanssa, mutta tutkimusten mukaan vietämme yhteistä aikaa vain 12 minuuttia päivässä. Lisäksi, ajastamme 30 minuuttia vierähtää joka päivä ruokakaupassa. Kiireen keskellä emme aina ehdi tai ehkä jaksakaan keskittyä monipuolisen ruoan valmistamiseen, joka näkyy myös valmisaterioiden kulutuksen räjähdysmäisenä kasvuna.

Arkeen on onneksi tarjolla monenlaisia palveluja, jotka helpottavat päivän aikatauluja ja antavat lisätunteja arkeen. Me Epicillä haluamme keskittyä siihen, että perheet syövät monipuolisesti, terveellisesti, yhdessä ja usein — ilman kiirettä.

Epicin illalliskassi ei vaadi kokkailua, vaan on täysin valmis ruokakassi, jonka syötäväksi valmiit ateriat ovat käsin tehtyjä, valmistettu puhtaista ja tuoreista raaka-aineista. Emme käytä lainkaan lisä- ja säilöntäaineita ja aterioiden suunnittelussa on pidetty mielessä monipuolisuus ja ennen kaikkea maistuvuus. Menu vaihtuu viikoittain, osittain jopa päivittäin, jolloin perheet löytävät annoksia niin aikuisille kuin myös lapsillekin. Tämä keittiö ei siis kokkaa vain yhtä annosta vaan menun annoksia voi miksata mielensä mukaan. Arjen keskellä palvelumme vaatii vain kahden päivän suunnittelun ennakkoon, tämä siksi, että kokkimme ehtivät käymään kaupassa puolestasi ja sinä saat käyttää nuo 30 minuuttia yhteiseen aikaan perheen kanssa.

Lisäksi, ateriat säilyvät jääkaapissa kotiruoan tavoin, jolloin voit tilata annoksia useammalle illalle. Näin kotona on ruoka aina valmiina odottamassa. Sinun ei tarvitse muuta kuin istua valmiseen ruokapöytään perheesi kanssa.

Toivomme, että suomalaisten perheiden arki helpottuu illalliskassimme myötä.

Syödään paremmin, yhdessä.

(Lähteet:
Tilastokeskus
MTK
ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö)